24/05/2011

Espoon kaupunginkirjaston fantasiaryhmä, sydän tähän

Jos maailmassa on jotain, jonka fani voin sanoa olevani, on se jotain luultavasti kirjasto.

Ette ehkä usko tätä, joten kerron pikku anekdootin, jonka äitini kertoi häissäni. Kymmenisen vuotta sitten perhettämme nimittäin kohtasi iso kriisi, ja tuon kriisin alkutaipaleella murtunut äitini kysyi minulta kerran onko maailmassa enää mitään hyvää. On, olin minä sanonut hetken mietittyäni. Julkinen kirjastolaitos on aika hiton hyvä juttu.

Tähän fanitustunnustukseen on syynsä. Menin nimittäin ihan fanitytöksi noin kaksikymmentä minuuttia sitten kun vihdoin ehdin istahtaa koneelle ja kävi ilmi, että Espoon kaupunginkirjasto on tehnyt huikeita juttuja - kuten kirjastot yleensäkin, voisin heretä runolliseksi siitä, miten käsittämättömän hienoa työtä kirjastoissa ylipäänsä tehdään, mutta keskitytään nyt hetki ensin.

Espoon kaupunginkirjasto on mennyt ja perustanut fantasiatyöryhmän, jonka tarkoituksena on hankkia keskitetysti kirjoja genrestä - eikä vain fantasiasta, vaan myös scifin ja kauhun alueelta. Tämä palvelee kaikkia meitä, jotka ovat koukussa lohikäärmekirjoihinsa, joten hurraa Espoo!

Mutta ei siinä vielä kaikki. (Kohta luulette, että tämä on maksettu mainos, mutta kyllä ei ole maksettu. Olen myös entinen kirjastontäti.) Fantasiatyöryhmällä on nimittäin oma blogi osoitteessa http://fantasiaespoo.fi/, ja kirjaston ihanat fantasiaryhmäläiset valottavat työtään siellä enemmänkin. Oletan, että Espoon Fantasiassa keskustelemalla voi omia hankintatoiveitaan ujuttaa läpi, mutta ainakin näin alkuun työryhmä toivoo myös suoraa apua, joten jos aihe kiinnostaa, vastaa kyselyyn.

Haluaisin sanoa, ettei ole ikinä ollut näin hienoa olla espoolainen, mutta valitettavasti en ole espoolainen. Silti, kiitos briljantin pääkaupunkiseudun yhteisen kirjastojärjestelmän, tämä hyödyttää myös meitä pääkaupungin asukkaita (aivan samoin kuin esim. vantaalaisia) joten nyt on varmaan ihan sopiva hetki juosta pari kertaa ympyrää silkasta riemusta.

PS. Sini, yksi Espoon Fantasian kirjoittajista, kysyi minulta joskus taannoin, saisiko blogiini linkittää tuolta työryhmän blogista. Arvatkaa sanoinko KYLLÄ? Mikä voisi olla siistimpää kuin saada blogiinsa linkkauksia kirjastolaitokselta? Ei niin mikään. Kirjastot ovat maagisia paikkoja.

7 comments:

Booksy said...

Mahtavaa! :-)

Liina said...

mietin aamulla, innostuinko liikaa, mutta en kyllä usko :D

Raija said...

Erinomaisen hieno idea tämä kirjaston blogisivu. Eiköhän Espoon hankinnoista kaukopalvelutkin hyödy (ulkopaikkakuntalaisen näkökulma).

Olen ollut myös joskus nuorena tyttönä kirjastossa/kirjastoautossa töissä usean vuoden aikana. Se oli sitä aikaa kun oli käytössä vielä manuaalikortisto, eikä tietokoneista puhettakaan.

PS: Jei! Minutkin on linkitetty :)

Sini said...

Liina, mekin tykätään sinusta <3 Tämä blogiviesti oli upea aamunavaus - ikävä kyllä en heti ehtinyt silloin kommentoimaan! Taidan laittaa tämän postauksen suosikeihin töissä ja lukea aina kun työ tuntuu mälsältä (joka on onneksi harvoin).

Raija, mun piti ilmoitella sullekin ihan erikseen mut en oo vielä ehtinyt -sorry!

Booksy said...

Fantasiaryhmistä (fantastisista ryhmistä?) ja Suomenlinna kirjablogitapaamisesta - viesti löytyy Sallan lukupäiväkirjasta) tuli mieleeni, onkohan kukaan järkkäämässä Finnconiin bloggarimiittiä? Oletko kuullut?

Liina said...

Raija, ihan varmasti hyötyy! Plus että innovatiivinen toiminta synnyttää aina lisää innovatiivista toimintaa ja innostusta.

Haa, minäkin olen nuorna ollut manuaalikortiston aikaan kirjastossa, mutta lähinnä kyllä auttamassa mummoa (taisin olla 7) ja luin varmaan enemmän kuin tein töitä. (Mutta luultavasti olin eri helppo kaitsettava.) Opiskeluaikana sitten hengasin Tapiolan kirjaston tiskin takana, vieläkin välillä ikävöin sinne.

Olis muuten ollut Vääryys jos sua ei olisi linkitetty :)

Sini, ihanaa jos ilahdutin <3 Te kirjastoihmiset olette mahtavia, ja vaikka mikään työ ei aina varmaan tunnu kovin hilpeältä, olen aika vakuuttunut siitä, että kirjastossa on enimmäkseen mukavaa :D

Oh, Booksy, mikä kirjablogitapaaminen, missä, mitä apua, multa on mennyt ohi! Pitää heti ottaa selvää. En muuten ole kuullut mistään Finnconin bloggarimiitistä, mutta sellainenhan voisi olla aika hauskaa. Turku on mahtava kesäkaupunki!

Risingshadown dynaamiset nuoret tuntuvat joka Finnconiin suunnittelevan jotain, mutta koska en jaksa oikein keskustelufoorumeilla enää hengata (menee aika ja terveys), voisi olla tosi kiva nähdä bloggaajatovereita.

(Omalta kohdaltani Turussa matkailu tuohon aikaan kesää ei riipu täysin itsestäni, joten en tiedä tohdinko ilmoittautua pääorganisaattoriksi. Mälsää.)

Anonymous said...

Suomenlinnassa on heinäkuussa piknik, kurkkaa vaikka mun blogin yläkulmasta linkki. Täytyypä käydä sen verran RSää tsekkaamassa onko coniin tulossa jotain. Vähän vielä arvon lähtemistä, kun tiedä saanko Neitejä seuraksi, ei se yksin ole yhtä kivaa :-)
T. Anonyymi-Booksy puhelimella