27/08/2011

Loppukesän status

Elokuuta on vielä pari päivää jäljellä, mutta ajattelin silti summata lyhyesti kesää: ostin aika paljon kirjoja, mutta luin vielä enemmän - minulla on melkoinen lista kirjoista, joista en ole vielä blogannut. Heinäkuussa iski neulontainto: ostin myös aika paljon lankaa (jota toki ei muuten olisikaan) ja neuloin kahdet sukat ja yhdet lapaset, joista viimeiset olivat niin monimutkaiset, että palmikkoneuleinto lopahti hetkeksi. (Mutta niistä vasta hienot tuli.)

Sen lisäksi tuotin maahamme yhden kansalaisen lisää - tai pitänee sanoa "tuotimme", sillä herra Sivukirjasto oli asiassa olennaisessa osassa (myös loppuvaiheessa, jossa erinomainen tukihenkilö oli enemmän kuin tarpeen). (Tämä voi vaikuttaa tai olla vaikuttamatta sekä luku- että bloggaustahtiin - tällä hetkellä lukemani kirjan perusteella on vaikea sanoa. Ehkä se on vain tylsä?) Minulla on nyt nähdäkseni erinomainen tekosyy hamstrata nuorelle neiti Sivukirjastolle kaikki lastenkirjat, joista ikinä olen itse pitänyt. Toistaiseksi hän tosin keskittyy kirjojen ahmimisen sijaan maitoon varsin ihailtavalla tarmolla.

Keväällä, tai ehkä alkukesästä, luin Minna Kiistalan raskausaikaa käsittelevän kirjan Minä en sitten muutu. Muistelen pitäneeni siitä - raskaus oli melkoinen kokemus kaikkineen, ja oli hauskaa lukea jonkun toisen paasausta aiheesta. Muistan myös, etten suinkaan ollut kaikesta samaa mieltä rouva Kiistalan kanssa, mutta se ei lukukokemusta ollenkaan huonontanut - tällaisen teoksen kimpussa on vain hauska peilata ajatuksia ja miettiä sitä, minkä itse on kokenut olennaiseksi.


Minä en sitten muutu oli myös nopea- ja helppolukuinen opus, jossain määrin jopa hieman blogimainen - ilman kommentoinnin tuomaa rikkautta, tietenkin - joten sitä on kohtuullisen helppo suositella kaikille ensimmäisen lapsensa odotuksesta pöllämystyneille tuleville äideille.

Jo tuolloin keväällä pidin kyllä teoksen nimeä vähän pöljänä (vannomatta paras), ja nyttemminkin epäilen, ettei äitiydessä välttämättä ole kyse vain muutoksesta vaan siitä, että itsestään löytää uutta, mutta ei se nimi kirjaakaan pahenna.

Pari satunnaista huomiota vielä: tuntuu vähän oudolta tägätä Minä en sitten muutu tietokirjoihin - miksei meillä voi olla non-fictionia vastaavaa termiä suomeksi? Lisäksi, jos nyt kukaan haluaa seurata sukkaprojektejani tai satunnaisia jupinoitani milloin mistäkin, sen voi tehdä täällä.

9 comments:

Booksy said...

Oikein lämpimät onnittelut Hra ja Rva Sivukirjastolle, ja tietysti vielä pienelle Neiti Sivukirjastolle, jota odottaa fantastinen maailma! :-)

Virtuaalihaleja ja kaikkea hyvää!

peikkoneito said...

Onnea uudesta perheenjäsenestä ja halaukset pikkuneiti Sivukirjastolle! ♥
Varmasti ihanaa hamstrata kaikkia ihania lastenkirjoja. :)

Raija said...

Onnittelut neiti Sivukirjastosta! Olen iloinen puolestanne :)

Jenni said...

Onnittelut perhe Sivukirjastolle! :)

Liina said...

Kiitos kaikki ihanat! Onhan tämä jotenkin kyllä ihan huippua :)

Tessa said...

Oho, tämä tuli täytenä yllätyksenä, paljon paljon onnea :). Ja haa, mahtavaa että pääsee taas hamstraamaan lastenkirjojakin :).

Maija said...

Onnea uudelle tulokkaalle! Ja tietenkin myös vanhemmille :)

Sini said...

Onnittelut! Mietinkin tässä yksi kaunis päivä että jokohan, mutta en ole saanut aikaiseksi kysyä :) Pitäisi vaan muistaa käydä lukemassa blogiasi ahkerammin!

(Ja pitäisi kirjoittaa jotain Dancesta. Hmm. Tai sitten pitää lukea se toiseen kertaan ennen kuin kirjoittaa mitään, sen verran ahmimalla tuli luettua.)

Liina said...

Kiitos vielä onnitteluista! Olen jotenkin ihan innosta litteä yhä, vaikka täytyy myöntää, että paljon muuta ei tule tehtyä kuin pyöritettyä maitobaaria ... no, ehtiihän siinä sentään lukea samalla.

Tessa, olen kai niin taikauskoinen, etten uskaltanut asiasta juuri julkisesti huudella. Tai siis netissä. Livenä asiaa ei käynyt kätkeminen ;)